Laptopproject

Ons laptopproject

In dit digitale tijdperk willen wij op onze campus aan al onze leerlingen een krachtige leeromgeving bieden. Dat doen we onder andere via ons laptopproject. Concreet betekent dit dat al onze leerlingen een laptop huren of kopen en dit telkens in een cyclus van drie of vier jaar. De school kiest bewust voor een uniform toestel voor alle leerlingen.

Voordelen van laptops in de klas

Er zijn vele redenen waarom we ervoor kiezen om laptops te integreren in onze werking. We lichten de belangrijkste even kort toe.

  • Leren met behulp van laptops biedt veel flexibiliteit. Leerlingen kunnen altijd en overal aan de slag met de leerstof. Handboeken zijn ook vaak digitaal beschikbaar en dus raadpleegbaar op de laptop.
  • Onze leerlingen maken zich heel wat vaardigheden eigen via de laptop. Daarnaast leren ze zelfstandiger werken en leervormen gebruiken die aansluiten bij hun eigen leerstijl.
  • Ten slotte willen we gelijke onderwijskansen bieden voor iedereen. Leerlingen hebben alle softwarepakketten voorhanden op de laptop zodat ze ook thuis de leerstof vlot kunnen inoefenen.
Praktische info
  • laptopflyer (schooljaar 23-24): klik hier
  • uitgebreidere laptopbrochure (schooljaar 23-24): klik hier
  • info voor schoolverlaters:
    1) welke stappen moet je zetten als je de school verlaat: klik hier
    2) stappenplan eigen gebruik: welke stappen moet je zetten als je je laptop wil loskoppelen van je schoolaccount: klik hier
bestelprocedure en kostprijs

Bij inschrijving wordt voor onze leerlingen van de middenschool automatisch een laptop gereserveerd. U dient enkel een tijdslot te reserveren om de laptop af te halen op donderdag 31/08 tussen 10u en 19u. Alle aanvullende informatie over de procedure kan u vinden in deze laptopflyer.