Info en inschrijvingen

Aanmelden en inschrijven voor het eerste jaar

Stap 1: aanmelden (vanaf 8 maart)

Aanmelden via de website
Om je in te schrijven in het eerste jaar, dien je je digitaal aan te melden. Alle secundaire scholen van Lier, Duffel, Borsbeek, Edegem, Boechout en Mortsel werken met hetzelfde digitale aanmeldingssysteem, namelijk via de website sozuidrand.aanmelden.in.

Tijdlijn aanmelden
De aanmeldingsperiode start op maandag 8 maart 2021 om 9.00 uur en loopt tot en met vrijdag 26 maart 2021 om 12.00 uur. Je hebt dus 3 weken de tijd om je aan te melden.
Het tijdstip van aanmelden heeft geen invloed op de toewijzing.

Informeer je! Kies je voor de Sint-Ursulamiddenschool let dan op het volgende!
Neem rustig de tijd om na te denken over de juiste schoolkeuze.
Kies je voor de Sint-Ursulamiddenschool let dan op bij het maken van de juiste keuze op basis van het keuzepakket!

  • SUM 1: keuzepakketten zonder coachuren (klassieke talen, STEM, moderne talen en wetenschappen, sport en wetenschappen)
  • SUM 2: keuzepakketten met coachuren (Finse @cademie, bedrijf en organisatie, maatschappij en welzijn).

Je kan slechts 1 van de 2 kiezen!

Voorrang voor broer of zus
Gaat er al een broer of een zus (wonend onder hetzelfde dak) naar de school die je voorkeur geniet? Dan kan je een beroep doen op je recht op voorrang. Je meldt je eveneens aan tussen 8 en 26 maart via sozuidrand.aanmelden.in en volgt de stappen waarmee je je voorrang kan laten gelden.

Toewijzing van de school
Vanaf 21 april krijg je via mail en/of brief het resultaat van de aanmeldingsprocedure. Er zijn drie resultaten mogelijk:

  • Je ontvangt een inschrijvingsticket voor de school van je eerste keuze. Je kan daar inschrijven vanaf 24 april.
  • Je ontvangt een inschrijvingsticket voor een school van een lagere keuze. Je mag vanaf 24 april inschrijven in die school en staat op de wachtlijst van de school/scholen van je hogere keuze.
  • Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen.
Stap 2: inschrijven (vanaf 24 april)

Indien je een inschrijvingsticket hebt ontvangen voor onze school, dan krijg je nadien automatisch een mail van onze school met daarin een link om een afspraak te maken om je te komen inschrijven tijdens een tijdslot naar keuze vanaf 24 april.

De afspraak is nodig om je ticket te verzilveren, dit wil zeggen je in te schrijven in de school. Je hebt tijd om je ticket te verzilveren tot en met 21 mei 2021, nadien vervalt je ticket en dus ook de voor jou gereserveerde plaats in de school!

Inschrijven voor het tweede tot zevende jaar

Wil je je inschrijven in het tweede tot zevende jaar, dan kan dat vanaf 26 april. Je dient hiervoor een afspraak te maken in de desbetreffende deelschool: